Monet koiranomistajat ovat huomanneet lemmikkinsä vaikutuksen heidän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiinsa. Koiran päivittäinen ulkoiluttaminen edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Lemmikki tuo arkeen rytmiä ja iloa sekä mahdollisuuksia kanssakäymiseen muiden ihmisten kanssa. Koira toimii siis hyvinvoinnin tukena.

Koiran läsnäolo hyvinvoinnin tukena

Tutkimuksissa on todettu koiran koskettamisen vaikuttavan hyvinvointiin lukuisilla eri tavoilla. Tarve koskettaa on meille hyvin primitiivistä. Koskettaminen vapauttaa elimistöstämme kemiallisen mielihyvän sekoituksen jonka vaikutukset ulottuvat meihin kokonaisvaltaisesti.

Koira onkin suureksi avuksi ikäihmisten hoidon tukena, esimerkiksi jotkut ikäihmiset eivät suostu ulkoilemaan tai tekemään kuntouttavia harjoitteita, mutta koira motivoi tekemiseen ihan eri tavoin. Koiraa voi näin hyödyntää liikkumisen tukena. Koiraa ei voi hyödyntää allergisen tai koiraa pelkäävän asiakkaan kanssa.

Hoitajalla koira mukana, jos asiakas haluaa

Vif vif vif! Olen pieni ja suloinen pallokoira  – minut tunnetaan nimellä Lucky
Olen 5 vuotias, Pomerania uros.

Olen pieni, vaikkakin en tunnu itse sitä tietävän. Säteilen suurta itsetuntoa ja joskus jopa ylimielisyyttä, usein huomattavasti suurempien koirien seurassa. Olen tarkkaavainen, mutta en aggressiivinen vaan ystävällinen, sekä ihmisille, että muille koirille. Minua voivat hoitaa monet ihmiset, mutta minulla on omistajaani vahva suhde, suosinkin että omistajani on mukana kaikkialla. Minulla on hyvä mieli ja olen aina valmis leikkimään ja lenkkeilemään.

Pomeranian

Nämä pienet pyörremyrskyt eivät tee vaikutusta koollaan, vaan ystävällisyydellään, itsevarmuudellaan ja energiallaan. Ei siis ihme, että nämä pystykorvaiset valtaavat koiraihmisten sydämiä ja koteja.

Pomeranian kasvaa olkapäistä mitattuna noin 18 – 22 cm korkuiseksi. Vaa’alla viisari näyttää maksimissaan 3,5 kiloa, mikä kertookin siitä, että nämä koirat ovat kevyempiä kuin monet kissat. Kehoon täytettä tuo paksu ja pitkä turkki, jossa on paksu alusvilla. Turkki voi olla väriltään valkoinen, hiekka, musta, kerma tai näiden sekoitus. Leijonanharjaa muistuttava kaulus ympäröi hellyttäviä kasvoja, joissa kiiltää valoisat silmät ja kettumainen kuono.

Sinua varten

Lucky

Raija Pennanen
Lähihoitaja, yrittäjä

Puh. 0400 990 935
raija@hoitoapu.fi