Liikunta on tärkeää kaikenikäisille

Liikunta on erityisen tärkeää ikääntyville ihmisille sen vuoksi, että se hidastaa vanhenemisen tuomia muutoksia, kuten pitää liikkuvuutta yllä ja hidastaa lihaskatoa, jota ikääntyminen tuo mukanaan. Liikunta vahvistaa myös luustoa, mikä on erityisen tarpeellista ikääntymisen vähentäessä luuston massaa.

Eduksi myös muistille

Säännöllinen liikunta auttaa paitsi hidastamaan vanhenemisen tuomia muutoksia, mutta ehkäisemään myös neurologisia sairauksia, kuten muistisairauksia.

Liikunnasta lisää elinvuosia

Liikunta edistää terveenä ja toimintakykyisenä pysymistä, arjen toimista selviämistä ja ehkäisee ylipainon mukanaan tuomia sairauksia. Aineenvaihdunnan hidastuessa iän myötä paino voi nousta, jolloin liikunta auttaa painon hallinnassa.

Liikunta pitää mielen virkeänä ja auttaa pysymään positiivisena

Liikunnan on tutkitusti huomattu ehkäisevän myös kaatumistapauksia. Ikääntyneille ihmisille sopii hyvin etenkin terveysliikunta, joka on terveyttä edistävää liikuntaa, jossa hengästyy hieman, mutta pystyy kuitenkin puhumaan. Mikäli edellisestä liikuntakerrasta on aikaa, kannattaa liikkuminen aloittaa lempeästi ja maltilla. Pienikin määrä liikuntaa on tärkeää, jotta toimintakyky pysyisi mahdollisimman pitkään hyvänä.

Venyttely on erityisen tärkeää ikäihmiselle

Venyttely on tärkeää liikunnan määrästä riippumatta. Se ehkäisee kipuja ja jäykistymistä sekä auttaa lihaksia ja niveliä pysymään joustavina. Venyttely auttaa myös ehkäisemään lihasmassan vähenemistä, mikä on yksi iän mukanaan tuomista muutoksista. Venyttely parantaa liikkuvuutta ja lisää voimaa, etenkin ikääntyneillä ihmisillä.

Autan liikkumaan säännöllisesti

Säännöllinen liikunta tutun ja turvallisen avustajan kanssa varmistaa jatkuvan kunnon kohenemisen ja mielenvireyden. Mikäli liikunnan aloittaminen tai ulkoilu ei onnistu yksin tai se tuntuu vaikealta, minulta saat apua tähän. Liikutaan yhdessä.

Sinua varten

Raija Pennanen
Lähihoitaja, yrittäjä

Puh. 0400 990 935
raija@hoitoapu.fi