Suomen hallituksen linjausten perusteella yli 70-vuotiaiden suositellaan nykyisissä poikkeusolosuhteissa pysyvän kotona ja välttämään kontakteja muiden ihmisten kanssa. Vierailun sijaan voit soittaa läheisellesi kuvapuhelun, autan sinua ja läheistäsi yhteydenpidossa. Koronariskin välttämiseksi huolehdin aina riittävästä ja asianmukaisesta suojautumisesta – kertakäyttöiset suojakäsineet ja suu-nänäsuojain, tarjoan suojaimet myös läheisellesi.

Juttele vapaasti

Mukava jutustelu sinulle rakkaan, läheisen ihmisen kanssa piristää sinua sekä läheistäsi. Yhdessä voitte jakaa päivän kuulumiset, jutella ajankohtaisista asioista sekä jakaa ilojen lisäksi erilaiset huolet ja murheet.

Nykypäivän puhelimet mahdollistavat yhteydenpidon kuvapuhelun avulla, missä ja milloin tahansa. Kuvapuhelun kautta jaat helposti arjen hetket läheisesi kanssa. Kaikilla perheenjäsenillä on mahdollisuus osallistua päivittäiseen yhteydenpitoon, jotta ikäihmisten ei tarvitse tuntea oloaan yksinäiseksi.

Monet ikäihmiset ovat yksinäisiä

Monet ikäihmiset tuntevat olonsa yksinäiseksi, vaikka heillä olisi ympärillään lapsia, lapsenlapsia ja lapsenlapsenlapsiakin. Perheiden arki on kiireistä, eikä yhteydenpitoon aina riitä aikaa, osaamista tai rohkeutta. Kuvapuheluiden avulla voi keskustella kasvokkain läheisesi kanssa – silloin kun tuntuu, että äänipuhelu tai viestit eivät ole riittäviä.

On luonnollista, että toimintakyky muuttuu ikävuosien karttuessa ja uusien teknologioiden käyttäminen voi tuntua vaikealta. Yksi asia pysyy kuitenkin ennallaan, yhteydenpito sukulaisiin ja ystäviin on tärkeää.

Mielekäs tekeminen vie ajatukset pois huolista

Autan sinua ja läheistäsi soittamaan kuvapuhelun, voin lähettää tai toimittaa läheisellesi hänelle ajankohtaisia aikakausilehtiä, ristisanatehtäviä, langat neulomiseen, mitä tahansa mistä läheisesi saa mielekästä tekemistä vaikka tarvikkeita leivontaan.
Toimitan tervehdyksen turvallisesti läheisesi kotiovelle josta hän voi näin turvallisesti vastaanottaa lähetyksen, saatteen tai tervehdyksesi kera.

Muistuta itseäsi sekä läheistäsi siitä, että kotona pysyminen on paras tapa ehkäistä tartunnan saamista ja sen leviämistä. Haluammehan, että tapaaminen onnistuu taas kasvokkain, kun poikkeusolosuhteet ovat ohi. Näinä aikoina on hyvä muistaa kaikki lähellä olevat, oma läheinen ikäihminen tai naapurin iäkäs asukas.

 

Sinua varten 💙

Raija Pennanen
lähihoitaja, yrittäjä

Puh. 0400 990 935
raija@hoitoapu.fi